Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال ۱۳۱۶ مستشاران آمریکایی که اجازه دخالت در تمام امور ایران را داشتند درصدد احداث اولین کارخانه ذوب آهن ایران با همکاری یک کمپانی آلمانی در کرج برآمدند اما در نهایت این کارخانه سر از اسرائیل درآورد در حالی‌که تمام هزینه‌های آن را دولت وقت ایران پرداخت کرده بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، امروز ۱۴ فروردین ماه است، سالروز مهم ترین چپاول آمریکا در کرج که سال ۱۳۲۳ توسط غارتگران غربی اتفاق افتاد، شاید کمتر کسی می داند اولین کارخانه ذوب آهن ایران قرار بود روزی روزگاری در همین شهر ساخته شود اما نهایتا دو دستی تقدیم رژیم غاصب صهیونیستی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل ماجرا به آبان سال ۱۳۱۶ باز می گردد، روزی که دولت وقت ایران با آلمان قراردادی برای ساخت یک واحد فولاد سازی به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن فولاد در سال منعقد کرد، کرج برای احداث این کارخانه انتخاب شده بود اما جنگ جهانی دوم آغاز شد و تاسیس آن متوقف شد.   سه دهه از وعده وعیدهای مستشاران غربی که برای احداث کارخانه ذوب آهن هزینه های زیادی از ایران گرفه بودند گذشت اما خبری از این اتفاق مهم نبود، در نتیجه سال ۱۳۴۳ شوروری اولین کارخانه ذوب آهن ایران را در اصفهان آغاز کرد و سال ۱۳۵۰ به بهره برداری رسید.   درست در ایامی که شوروی سابق کارخانه ذوب آهن را می سازد، روزنامه اطلاعات گزارشی را با موضوع ماجرای احداث کارخانه ذوب آهن در کرج منتشر می کند که بر اساس گفته های برخی از مهندسین داخلی، ایران ازکنسرسیوم دماگ-کروپ به واسطه عدم اجرای تعهد مبالیغ زیادی طلبکار شد.   آن زمان بر اساس اسناد و مدارکی که وجود داشت طلبکار شدن ایران از آلمان ثابت شد اما آنها نه تنها حاضر نشدند پول را پرداخت کنند بلکه در بهانه هایی اعلام کردند که کرج مکان مناسبی برای ساخت کارخانه نبوده است، در نتیجه بر اساس ماجرای نمذکور مستشاران آمریکایی دبه کرده و از وعده ای که سال ها به واسطه آن از ایران پول می گرفتند سرباز زدند.   همچنین «روزنامه اطلاعات» در ۱۲ خرداد ۱۳۴۱ و در ادامه گزارش هایی که از ماجرای کارخانه ذوب آهن کرج می نوشت اعلام کرده بود اگر با مبالغی که از سال ۱۳۱۶ به مهندسین مشاور بلژیکی، آلمانی، انگلیسی، سوئدی و آمریکایی پرداخت شد کارخانه کوچک پولادسازی ۳۰ هزار تنی ساخته می شد برای ایران بازدهی داشت.   ماجرا زمانی غم انگیز شد که علی رغم پرداخت تمامی هزینه ها و خرید تجهیزات برای ساخت کارخانه ذوب آهن در کرج توسط ایران بعد از جنگ جهانی دوم همه تجهیزات تحویل اسرائیل شد،گزارش وزارت خارجه رژیم پهلوی به تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۲۳ سندی از این اتفاق تلخ بود.   در این گزارش آمده بود؛ آمریکایی‌های ایستگاه راه ‌آهن تهران با کامیون به کارخانه‌ ذوب ‌آهن رفته داخل کارخانه و انبار شده، مقداری مواد نسوز با کامیون حمل کردند، عده‌ ای از آمریکایی با کامیون به محل انبارهای دولتی رفته و مقداری اشیاء بدون اجازه حمل کردند، درصورتی که طبقِ مقررات، دخول در کارخانجات به‌طورکلی ممنوع می ‌باشد.   «محمد على مجد» که معاون وزارت صنایع و معادن در سال ۱۳۱۶ بود وزن ماشین‌آلات کارخانه ذوب‌آهن ایران را ۶۰ هزار تن اعلام کرده و گفته بود؛ فقط ۸ هزار تن آن به ایران حمل شد و باقی آن یا ساخته نشد یا در آلمان از بین رفت و نکته دیگر آنکه این ۲۵۰۰ هزار لیره که باید در چندین سال پرداخت شود به مبلغ سی و شش میلیون مارک تسعیر و قبل از رسیدن موعد به دماک گروپ نقدا پرداخته شده بود!.   همچنین دوم تیر ۱۳۴۱ روزنامه ‌ها فاش کردند؛ کارخانه ذوب آهنی که قرار بود در کرج نصب شود در اسرائیل مشغول شده است چرا که اسرائیلی ‌ها ماشین آلات کارخانه ذوب ‌آهن ایران را که ساخته شده و آماده حمل بود و به علت جنگ در انبارهای کارخانه باقی مانده بود با بهای ارزان خریداری کردند.   متاسفانه آنچه امروز در فروردین ماه ۱۴۰۰ از معاهده ای که قرار بود به ساخت اولین کارخانه ذوب آهن و فولاد در ایران و شهرکرج منجر شود، باقی مانده است، یک ساختمان نیمه کاره در بلوار ذوب آهن، منطقه شیخ ‌آباد، ضلع جنوبی میدان استاندارد کرج است که در ۳ خرداد ۱۳۸۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سال ۱۳۱۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۸۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سوال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

به گزارش ایلنا، کنعانی افزود: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آن‌ها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آن‌ها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • فیلم| اولین گفت و گو با پاکبانی که شب حمله ایران به اسرائیل معروف شد!
  • اولین گفت و گو با پاکبانی که بابت حمله ایران به اسرائیل معروف شد | آرزوی چند ساله ام بود که ... + فیلم
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!
  • ماجرای نظامی اسرائیلی که بخاطر عشق، اطلاعات گنبدآهنین را به ایران لو داد!
  • ادعای مقام آمریکایی: ساخت اسکله کمک‌رسانی به غزه آغاز شده است
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ماجرای غرق شدن پسر بچه ۷ ساله در اردوی ازمیغان تا بهشت
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر